Join more than 250 process practitioners and business professionals at the 7th annual Process and Performance Management (PPM) Conference, September 30-October 4, 2019. Equip yourself with the tools and tactics to communicate the value of process management, advance process and improvement initiatives, and sustain behavior change so that it becomes part of your organization’s DNA.

This Year's Theme: Driving Value End-to-End

73% of organizations feel that breaking down silos is vital to their success. Couple this with the pervasiveness of rapid change, digital work, and focus on customer value and organizations must transform how work gets accomplished. Ultimately tying people, technology, and process together into a cohesive whole: Human meets digital, enabled by process.  

In many ways, process management is well-positioned to take on these challenges. Successful digital initiatives require a deep dive into process and data, which is a core process management skillset. Customer centricity is also an integral part of traditional process management methodologies like Lean. Finally, process managers understand organizational silos better than most, because they must work across them to manage and improve end-to-end processes.

Are you ready to embrace a broader, end-to-end vision of your role within the organization?

Why Should You Attend?

What Past Participants Have to Say

  • My manager and I learned many things while there that we could take back and use for our company.  It was well worth it.  I am looking forward to this year’s conference.

Schedule

This schedule is subject to change as presenters and sessions are confirmed.

Monday, September 30 - Pre-Conference Workshops

Duration

7:30 - 8:00 AM
Registration and Continental Breakfast at APQC
30 minutes
8:00 AM - 12:00 PM
Instructor: Matt Zacher, APQC
4 hours
8:00 AM - 12:00 PM
Instructor: Jonathan Kraft, APQC
4 hours
12:00 - 1:00 PM
Lunch
1 hour
1:00 - 5:00 PM
Instructor: Darcy Lemons, APQC
4 hours
1:00 - 5:00 PM
Instructor: Jonathan Kraft, APQC
4 hours

Tuesday, October 1 - Pre-Conference Workshops

Duration

7:30 - 8:00 AM
Registration and Continental Breakfast at APQC
30 minutes
8:00 AM - 12:00 PM
Instructor: Matt Zacher, APQC
4 hours
8:00 AM - 12:00 PM
Instructor: Jonathan Kraft, APQC
4 hours
8:00 AM - 12:00 PM
Instructor: Darcy Lemons, APQC
4 hours
12:00 - 1:00 PM
Lunch
1 hour
1:00 - 5:00 PM
Instructor: Matt Zacher, APQC
4 hours
1:00 - 5:00 PM
Instructor: Jeff Varney, APQC
4 hours
1:00 - 5:00 PM
Instructor: Jonathan Kraft, APQC
4 hours

Wednesday, October 2 - Pre-Conference Workshops

Duration

7:30 - 8:00 AM
Registration and Continental Breakfast at APQC
30 minutes
8:00 AM - 12:00 PM
Instructor: Jeff Varney, APQC
4 hours
8:00 AM - 12:00 PM
Instructor: Darcy Lemons, APQC
4 hours
8:00 AM - 12:00 PM
Instructor: Dewey Dorsett, APQC
4 Hours
12:00 - 1:00 PM
Lunch
1 hour
1:00 - 5:00 PM
Instructor: Jonathan Kraft, APQC
4 hours
1:00 - 5:00 PM
Instructor: Mardi Krenek, APQC
4 hours
1:00 - 5:00 PM
Instructor: Darcy Lemons, APQC
4 hours
1:00 - 5:00 PM
Instructor: Dewey Dorsett, APQC
4 hours
5:00 - 6:30 PM
Conference Kickoff Reception at APQC
1.5 hours

Thursday, October 3 - Conference Day 1

Duration

7:00 - 8:00 AM
Continental Breakfast and Registration at The Houstonian Hotel
1 hour
8:00 - 9:25 AM
Opening Session, John Tesmer | Keynote Session, Chris Dancy
1 hour, 15 minutes
12:05 - 1:15 PM
Networking Lunch
1 hour, 10 minutes
12:45 - 1:05 p.m.
Walk & Talk
20 minutes
1:15 - 1:50 PM
Accelerated Knowledge Session, Diego Alvarado
35 minutes
4:40 - 5:30 PM
Accelerated Knowledge Session, Holly Lyke-Ho-Gland and Lauren Trees | Day 1 Wrap Up, John Tesmer
50 minutes
5:30 - 7:00 PM
Networking Reception
1.5 hours

Friday, October 4 - Conference Day 2

Duration

7:00 - 8:00 AM
Continental Breakfast at The Houstonian Hotel
1 hour
8:00 - 9:00 AM
Opening Session, John Tesmer | Keynote Session, Jane Walton
1 hour
9:10 - 9:25 a.m.
Break Time Session
15 minutes
10:45 AM - 12:00 PM
Panel Discussion and Closing Session
1 hour, 15 minutes
12:00 - 1:00 PM
Lunch
1 hour

Pricing

Back to Top

Conference Pass

APQC Members

Nonmembers

Super Early Bird*
until March 8

$1095
$1295

Early Bird*
until August 23

$1195
$1395

Regular Price

$1395
$1595
*Payment for this promotional rate is due before the rate expires, as noted above.

Workshop Pricing

APQC Members

Nonmembers

Half-Day (each AM & each PM, includes lunch)

$425
$525

Full Day (one all day class, includes lunch)

$750
$950
Workshop rates are not discounted. Workshops are priced individually, separate from conference fees.

Promotional Rates

Government Participants

  • Receive $200 off the conference price.
  • Enter the promotion code GOVRATE on the second page of online registration when prompted. 

Please note: Government promotion code applies to conference fees ONLY. 

Educators

  • Receive a special introdcutory rate for the conference fee.
  • Enter the promotion code EDUCATOR on the second page of online registration when prompted. Press OK to apply the special introductory rate.

Please note: The educator promotion rate applies to conference fees ONLY. This rate includes the government discount.

 

Group Discounts

2+ participants from the same organization
$100 off of each conference registration fee (workshops not discounted)

3+ participants from the same organization
$200 off of each conference registration fee (workshops not discounted)

Enter the discount code at the end of online registration, right before payment.
Groups must consist of employees of the same organization to receive the discount rate.
Group discount is offered for the number of KNOWN registrants at the time of registration.
Complimentary registrations do not qualify as counting towards the group registration discount.
No additional discounts are offered.

Additional Information

Cancellation & Refund Policy

All cancellations must be submitted to APQC in writing by email, fax, or mail.

  • A $100 fee will be assessed regardless of the date of cancellation.
  • Requests received more than 30 business days prior to the event receive a full refund less the processing fee.
  • Requests received two business weeks to 30 business days prior to the event receive a 50 percent refund.
  • Requests received one to two business weeks prior to the event receive a 25 percent refund.
  • No refund or credit will be issued for cancellations received six business days or less prior to the event.
  • Someone may be substituted to attend in your place at any time with no charge.

 

Modification of Event. The published schedule and description of the event are for informational purposes only.  APQC may, in its sole discretion, modify the event by, among other things, substituting speakers, adjusting the schedule or timing of programs, canceling certain parts, or otherwise adjusting the event as it deems fit. 

Cancellation of Event by APQC. APQC may, in its sole discretion, cancel the event, in which case you will receive a full refund of any registration fees paid to APQC.  However, APQC shall not be liable for any incidental or consequential loss incurred as a result of an event cancellation, including without limitation, nonrefundable charges for meals, transportation and lodging.  Participant assumes all risk of loss resulting from a cancellation regardless of the cause.

Force Majeure. Attendance at the event is subject to acts of God, governmental authority, disaster, or other emergencies, any of which may make it illegal or impossible for APQC and/or its suppliers to host all or portions of the event.  In case of force majeure, APQC shall have no obligation or liability to Participant.

Assistance

If you need assistance, please feel free to call 1 (800) 776-9676 or +1 (713) 685-4732 or email confregistration@apqc.org.

ADA
APQC offers equal opportunity education and training programs to all interested people. APQC will accommodate disabled individuals in compliance with the Americans with Disabilities Act (ADA). Please check the ADA box on the registration form if you require ADA-related accommodation. Expenses and costs may be tax deductible as per law.

Attire and Transportation

Attire
The suggested dress for this event is business casual. Temperatures in Houston will likely be as warm as 79 degrees or as cool as 60 degrees Fahrenheit.

Ground Transportation
The Houstonian Hotel may be reached by the transportation of your choice, including taxi, Airport Express, Uber, or Lyft.

We have a group rate with Super Shuttle. Visit their website to learn more, and use the discount code VEEQT to receive our group rate.

Back to Top

Location

APQC’s 2019 Process and Performance Management Conference will be held in Houston, TX. All events will take place at APQC's building and the adjoining Houstonian Hotel, Club & Spa

Hotel Reservations
The APQC PPM Conference room block at The Houstonian has sold out; however, The Houstonian may have rooms available at another rate. To secure a room, call the hotel at 800.231.2759 or 713.680-2626, and identify yourself as an APQC Process & Performance Management Conference participant​. They will offer you the best-available rate or you may make a reservation on their website.

You may also click here for a list of additional hotels in the area.

 

Conference Facilities

  • Conference Hotel - The Houstonian Hotel
  • Workshops - APQC Building, adjacent to The Houstonian Hotel

Airports

  • George Bush Intercontinental Airport - 28 miles, allow 45 - 90 minutes depending on traffic (View map)
  • Hobby Airport - 17 miles, allow 35 - 90 minutes depending on traffic (View map)

Explore Houston
Looking for more to do while you are in Houston? The Houstonian is located just two miles from the Galleria via complimentary shuttle, it is also within a five-minute drive of Houston Arboretum & Nature Center and the Memorial Park running trail, and Downtown Houston and the Museum District are within just nine miles. Visit www.visithoustontexas.com to get restaurant suggestions and learn about all Houston has to offer.